Младежите от БСП до Меглена Кунева

Младежите от БСП до Меглена Кунева

ДО Г-ЖА МЕГЛЕНА КУНЕВА

ЗАМЕСТНИК МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ ПО

КООРДИНАЦИЯ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПОЛИТИКИ И

ИНСТИТУЦИОНАЛНИТЕ ВЪПРОСИ И

МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО И НАУКАТА

 

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО МИНИСТЪР,

 

           Организацията на Младежкото обединение в БСП – София се обръща към Вас и към ръководената от Вас администрация, изразявайки категорично позицията си против деленето на българските студенти на приоритетни и неприоритетни. Подобни квалификации и разграничителни категории са недопустими, в контекста на заявената от Вас и правителството, в което участвате програма за управление и поетите ангажименти към учещите млади хора.

Ние, младите социалисти, заставаме зад интересите и вижданията на своите колеги, връстници и приятели, изучаващи специалностите Право, Медицина и Икономика. Заставаме  уверени, че отдавайки голяма част от времето си на своето образование, инвестирайки в нравственото и професионалното си израстване, те ще останат да се развиват и работят в България. Не рушете бъдещето на тези млади хора, не ограбвайте бъдещето на България!

Екипът на МОН е призван да съсредоточи вниманието си не към деленето на студентите, не към осигуряването на благосъстоянието на едни за сметка на други, а да създаде нормални и устойчиви условия младите хора да получават достъпно и качествено образование. Създайте условия за достойно и възможно академично израстване!

Екипът на МОН трябва да съсредоточи вниманието си към поощряване на студентите за постигане на по-високи образователни стандарти и успешна реализация на пазара на труда. Трябва да предлага работещи политики в образованието, а не разделение сред студентите в българските университети.

Младежкото обединение в БСП София се обявява в подкрепа на справедливите  протестни действия на студентската общност в София и страната. И заявяваме, че ще подкрепим всички действия, които са в защита на правата на студентите!
Източник: bspsf.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!