Николай Бериевски: Битката на БСП е за справедливост, а моята- младите хора да намерят причина да гласуват

Николай Бериевски: Битката на БСП е за справедливост, а моята- младите хора да намерят причина да гласуват
Каузата ни – по- добра и по- социална България

„Битката на БСП и Младежко обединение в БСП е за справедливост. Каузата ни: по- добра и по- социална България. Моята лична битка- да мотивирам повече млади хора да излязат и да гласуват на европейските избори през май“.

Това каза председателят на Младежко обединение в БСП Николай Бериевски на Балканската лидерска кръгла маса на младежки леви организации в София. Той коментира, че настоящата ситуация в България не изглежда особено добре и припомни, че страната оглавява всички негативни статистики в Европа. „Ние сме държавата с най- ниски доходи и най-висока смъртност.

Всяко второ дете живее под прага на бедността. Нареждаме се на 111-то място в света по свобода на медиите“, каза Бериевски. Председателят на младежката структура обясни пред присъстващите, че младите хора поголовно напускат страната в търсене на по- добър живот зад граница и даде пример със свои приятели, които са направили това.

„Напълно ги разбирам!“, добави Бериевски. „За тези от нас, които решихме да останем, животът не е лесен.

Повярвайте ми! Няма да се откажем и ще се борим за страната си“, категоричен бе председателят на младежите. По отношение на предстоящите европейски избори той изказа предположение, че те ще бъдат наказателен вот срещу консервативното управление на страната. „БСП първа е готова с платформа за предстоящите европейски избори. Избрахме водача на листата – г-жа Елена Йончева и скоро ще бъде формирана и самата листата. Готови сме и вярвам ще спечелим тази битка“, заключи Николай Бериевски.

Кръгла маса под надслов „Участието на младите във формирането на политика“ събра лидери на балкански младежки леви организации в София.

Срещата откриха Николай Бериевски- председател на Младежко обединение в БСП, Анна Пиршкалава генерален секретар на ЮСИ, Никола Пешич вице-президент на ЮСИ, Димитър Митев председател на ЕЛМА. Очаква се по- късно през деня председателят на НС на БСП – Корнелия Нинова да поздрави младите балкански лидери на Позитано 20.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!