Нинова: Борисов не е държавник, превръща личната си загуба в национална катастрофа!

Нинова: Борисов не е държавник, превръща личната си загуба в национална катастрофа!
Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова партиите в парламента да се обединят около две цели преди предсрочните парламентарни избори – приемане на държавен бюджет за 2017 г. и изработване на промени в Изборния кодекс. Тя участва в пресконференция в НДК заедно с новоизбраната президентска двойка Румен Радев – Илияна Йотова.

След въпрос – дали Бойко Борисов е държавник, Нинова отговори: „За мен Бойко Борисов не е държавник. Човек, който в този момент може да постави на изпитание страната си и да превръща личната си загуба в национална трагедия и катастрофа, не разсъждава държавнически.”

Лидерът на БСП бе категорична, че ще върне мандата за съставяне на правителство, когато той й бъде връчен от президента Росен Плевнелиев. Припомняме, че преди това Борисов каза, че утре или вдругиден ще подаде оставката си като премиер в парламента и че ще върне полагащия му се нов мандат за съставяне на правителство.

Корнелия Нинова заяви, че и тя ще върне мандата, защото е последователна и че БСП не може да управлява с 38 депутата.

Нинова благодари на българския народ, че е излязъл да гласува. Тя дори извади статистика с данни, привърженици на кои други формации са подкрепили Румен Радев.
12% от гласувалите за него били от ГЕРБ и това били 240 000 души. 9,9% от дела му се дължал на депесари – 200 000 души. 7% били от Патриотичния фронт – или 140 000. По 4% дали Реформаторският блок и АБВ – т.е. по 80 хиляди. 120 000 гласа дали избиратели на други партии.

Корнелия Нинова призова лидерите в парламента, включително и ГЕРБ, да бъдат мъдри и да постъпят отговорно и да приемат бюджета и промените в Изборния кодекс, както поискал народът на референдума.
„Между нас има един лидер, който внушава страх”, каза обаче Нинова по отношение на Бойко Борисов, който след загубата на ГЕРБ реагира остро.

На въпрос за евентуално свикване на Велико Народно събрание, лидерът на БСП не изглеждаше ентусиазирана, но добави, че оставя темата отворена. Тя припомни, че за целта е нужно две трети мнозинство в парламента, което трудно би се случило.

Корнелия Нинова заяви, че ще се бори БСП да е първа политическа сила в следващото Народно събрание.
Източник: mignews.info

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!