Нинова във Фейсбук: Уважаеми управляващи, променете закона, намалете и замразете депутатските заплати и запишете, че който не работи, не получава нищо

Нинова във Фейсбук: Уважаеми управляващи, променете закона, намалете и замразете депутатските заплати и запишете, че който не работи, не получава нищо
ПГ на „БСП за България“ напусна Народното събрание и заяви, че не желае да получава възнаграждения, командировъчни и да ползва служебни коли и разходи за гориво, докато отсъства от парламента.

Съгласно Правилника за работа на парламента, дори да не ходиш на работа, получаваш част от заплатата си. Ние декларирахме, че не желаем и тези суми. За целта управляващите се заканиха да променят Правилника.

Нека го направят, но ние поставихме въпроса да се гласува и нашето предложение, което внасяме за трети път и от три месеца стои без движение. Искаме да се реши принципно въпроса за депутатските заплати. Те растат на всеки три месеца автоматично с ръста на средната работна заплата.

Това е несправедливо, икономически необосновано и морално укоримо. Несправедливо е над 2 милиона българи да живеят на прага на бедността, да се увеличават неравенствата, а заплатите на политическия елит да растат. Като поставихме така принципно въпроса и настоявайки да се приеме нашето предложение, управляващите взеха завой.

За да не се отваря темата за намаляването на депутатските заплати, се отказаха от намерението си да променят Правилника за работа на парламента и да накажат БСП.
Твърдят, че е наше законово право да получаваме пари, без да ходим на работа. Но законите се променят, нали?

Уважаеми управляващи, променете закона, намалете и замразете депутатските заплати и запишете, че който не работи, не получава нищо. Вие имате мнозинство, това решение е във Ваши ръце. Не го ли направите, ще се види истината. Не ви е грижа за справедливостта и народа, а само за собствения ви джоб.

Гарантирам, че ако българските граждани преценят, че БСП е достойна да управлява, това, което искаме днес, ще е едно от първите решения на следващото Народно събрание.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!