Нинова: Г-н Борисов, давам ви 48 часа да се кандидатирате за президент и двамата отиваме на битка!

Нинова: Г-н Борисов, давам ви 48 часа да се кандидатирате за президент и двамата отиваме на битка!

Г-н Борисов, давам ви 48 часа да обявите личната си кандидатура за президент на България. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с призива на премиера Борисов лидерите на партиите да поемат отговорност и да се кандидатират за президентските избори.

„Г.н Борисов, давам ви 48 ч да обявите личната си кандидатура за президент. Ако го направите, веднага свиквам Националния съвет на БСП и искам номинацията на партията за моето име. Ще ви дам тази битка и ще разговаряме в НДК в нощта на изборите кой кой е! ако не го направите, ще считам, че просто дуете перки и ви е страх!”, бяха точните думи на Нинова.

Соцлидерът направи това заявление в отговор на журналистически въпрос на пресконференция, която ПГ на БСП свика, за да обяви внасянето в парламента на проекторешение за обявяване на Черно море за демилитаризирана зона.

Проекторешението има три точки:
възлага на правителството да предприеме необходимите действия за обявяване на Черно море за немилитаризирана зона;
възлага на председателя на Народното събрание да информира председателите на парламентите от черноморските страни;
възлага на българската делегация в ПАЧИС да представи инициативата на следващото заседание на организацията на черноморските държави.
Нинова посочи, че мотивите за това решение са пълното разминаване в позициите на ресорните министри и на министър-председателя по темата.

„Този разнобой е опасен за страната, посочи Нинова. И попита: „Къде се определя външната политика на България? Кои министри и какви ангажименти поемат извън България?“
Соцлидерът посочи, че на тези въпроси са възможни два отговора – или министрите поемат ангажименти и министър-председателят не знае, което е лошо; или министрите поемат ангажименти и министър-председателят знае и си играят на доброто и лошото ченге, което е още по-лошо. „Тези хора ще вкарат България във война!“, бе категорична Нинова.

Тя припомни, че страната ни е парламентарна република и затова БСП иска ясно решение на Народното събрание, което да задължи кабинета да работи за демилитаризиране на Черно море. По думите й Ненчев и Митов трябва да подадат оставките си.

Според Нинова обаче ГЕРБ няма да подкрепят предложението, а премиерът говорел за демилитаризация, тъй като „си играе на популизъм и си вдига рейтинга на партията преди президентските избори“. Ако ГЕРБ все пак подкрепят предложението на БСП, това би било протягане на ръка в името на националния интерес, смята Нинова.
Източник: epicenter.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!