Нинова: Искаме гаранции, че нито един килограм чужд болничен боклук няма да идва в България

Нинова: В случая с НАП - жертвите плащат за престъплението, извършено спрямо тях
Министър Емил Димитров : Не мога да дам такива гаранции

„Коронавирусът измести други кризи, една от които беше тази с боклука. Тук стоеше много сериозно въпросът за вноса на болничен отпадък от Европа и трети страни на територията на България.

Питам министъра на екологията- как да направим така, че да има гаранции, че  в момента,  при тази епидемия, при вероятността огромни количества болнични отпадъци да се събират във всяка европейска държава, да се спре вносът от Европа на такъв боклук в България? Ако трябва изрично да го направим – в този закон. Миналия път не решихме този проблем с кризата с боклука.

Остана си възможността за внос. Сега опасността се засилва заради многото случаи на болестта – починали и т.н., както и нарастващото количество болничен отпадък в Европа. Искаме да ни дадете гаранции, че нито един килограм от това нещо няма да влезе в България.“ Това заяви в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова във въпрос към министъра на околната среда и водите.

Министър Емил  Димитров каза, че не може да даде гаранции. Оплака се пред народните представители, че Агенция Митници не му дават и един ред информация какъв боклук влиза на територията на България. „Ето за този хаос и безотговорност на правителството ви говоря. Напълно сте объркани и не знаете какво правите”, заключи Нинова.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!