Нинова в Казанлък: Структурите на БСП са най-важната част от партията

Нинова в Казанлък: Структурите на БСП са най-важната част от партията

Тя призова социалистите да си кажат открито мнението, защото тяхното мнение е важно и решенията ще се взимат не в кабинетите на „Позитано” 20

С бурни аплодисменти и на крака социалисти от Казанлък посрещнаха председателя на БСП Корнелия Нинова в препълнената зала. Тя запозна присъстващите със свършеното от Конгреса до сега, промените, които са направени и тези, които предстоят, за да бъде партията добре подготвена и да спечели предстоящите избори.

Тя подчерта, че е в ход вътрешно допитване в структурите на партията относно президентската кандидатура. Нинова призова социалистите да си кажат открито мнението, защото тяхното мнение е важно и решенията ще се взимат не в кабинетите на „Позитано“, а от самите членове на партията, защото структурите са най-важната част от нея. „Това е първата стъпка, но ще предложим това да бъде стил и начин за взимане на най-важните решения в партията“, допълни Нинова. По нейните думи желанието на новото ръководство е живата връзка с хората да се възобнови и това е причината да не са спирали обиколките в страната в последния месец.

„Ние сме тук, за да ви чуем“, каза още тя. Нинова подчерта, че ще има и справедливо субсидиране, като от 1 юли парите към структурите ще бъдат удвоени. „За да имате и по-голямо спокойствие и по-добра финансова среда, за да работите“, посочи тя. „Трябва да излъчваме, сила, единство и сплотеност, както горе, така и по места, за да ни повярват хората“, допълни Нинова. По нейните думи БСП вече се показва като ярка и категорична опозиция на това управление, което всеки ден дава поводи да бъде разкритикувано в политиките си към народа.

„Образователната им реформа не е реформа. Здравната им реформа разделя народа на две – едните чакат, другите – не. С тази им пенсионна реформа младите никога няма да могат да се пенсионират, заради вдигането на стаж и възраст“, коментира Нинова. Тя подчерта, че има пълно неразбирателство в управляващата коалиция – всеки е с различна позиция, а всичко е на гърба на народа с 20 млрд. дълг.

„Голямото предизвикателство пред БСП е да даде алтернатива на народа си. Направихме съвети към Националния съвет и комисии, отворихме вратите на „Позитано“ към експерти извън нас, професионални съсловия, с които заедно да предложим алтернатива как България да излезе от това състояние“, обясни Нинова и допълни, че срокът за изпълнение на този ангажимент е краят на годината, защото ще има предсрочни избори.

На събитието присъства и народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Драгомир Стойнев, който коментира, че няма други управляващи, които да бъдат доволни от факта, че страната ни е била осъдена да плаща 1 мрлд.лв. Той обясни, че като министър не е могъл да направи нищо за проекта „Белене“, защото вече е бил започнал арбитража и всяко едно негово изявление е можело да навреди.

Събитието уважи и Валентина Богданова, председател на Общопартийната контролна комисия. „Иска ми се младите хора на България да бъдат защитени от партия, която БСП може да бъде. Партия с достойнство, на млади и стари, на професионални браншове, обединени вече 125 години. Това е нещо, което другите партии нямат. Те са проекти и нямат исторически корени. Затова коментират нашите“, каза още Богданова.
Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!