Нинова обсъди с извънреден и пълномощен посланик на Китай възможностите за подобряване на сътрудничеството между двете страни

Нинова обсъди с извънреден и пълномощен посланик на Китай възможностите за подобряване на сътрудничеството между двете страни
Лидерът на БСП Корнелия Нинова проведе работна среща с Н.Пр. Джан Хайджоу, извънреден и пълномощен посланик на Китайската народна република.

Акцент в дискусията бяха отношенията ЕС – Китай, инициативите „16+1” и „Един пояс, един път”, като двамата обсъдиха възможностите за подобряване и задълбочаване на сътрудничеството между България и Китай в икономически план, в рамките на селскостопанските, инфраструктурните, транспортните и енергийни проекти. Дискутирани бяха и начини за обмен в сферата на научните и технологични изследвания и редица опции за проекти в сферата на образованието.

Нинова запозна посланика на Китай с проекта „Визия за България”, като отбеляза, че документът е надпартиен и има за цел да бъде алтернатива на модела, създаден в годините на прехода и да постигне обединение за дългосрочното развитие на България.

Председателят на БСП представи основните приоритети в сферата на здравеопазването, образованието, икономическия растеж, модерното държавно управление, базирано на дигитализация, прогресивна зелена икономика, производство и задаване на благоприятна бизнес среда. Тя изтъкна още необходимостта България да развива секторите на енергетика, туризъм и земеделие.

Лидерът на социалистите обсъди с Н.Пр. Джан Хайджоу предстоящата визита на делегация на БСП в Китай.

Н.Пр. Джан Хайджоу бе придружен от г-н Джао Сюелин, първи секретар по политически въпроси, а от страна на БСП участие взе още и Деница Златева, зам.-председател на НС на БСП.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!