Нинова: Парламентът е изчерпан морално, законодателно и политически

Нинова: Парламентът е изчерпан морално, законодателно и политически
„Събитията в последните дни доказват правотата на решението ни да излезем от  парламента, защото той е изчерпан морално, законодателно и политически“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти.

Тя коментира, че в последните дни става още по-ясно, че това не е място, на което се пишат закони в интерес на държавата и хората, а място, на което се търгува с една едничка цел – да се задържат управляващите по-дълго на власт. „Досега имахме тройна коалиция ГЕРБ – ДПС и ОП, а сега вече и търговията с ВОЛЯ на всяка цена крепи мнозинството.

Те се борят единствено за власт, докато хората се борят да оцелеят и да живеят нормално. Това е тежка парламентарна агония, която за съжаление ще се отразява всеки ден на българите“, заяви лидерът на левицата.

„Няма да се върнем в парламента, защото остава възможността в изборните комисии да се приемат решения с гласовете на половината плюс един от членовете на СИК, което е предпоставка за манипулации и фалшификации“, отбеляза още Корнелия Нинова.

Тя добави, че в изборните списъци остават мъртвите души, остава и невъзможността с касационна жалба да се обжалват решения пред ВАС, както и  съмненията за подменяне на вота и фалшификация на изборите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!