Нинова пита Борисов от Видин: Кога ще подкрепите предложението ни да замразим заплатите на политиците?

Нинова пита Борисов от Видин: Кога ще подкрепите предложението ни да замразим заплатите на политиците?
“Визия за България” прераства в конкретна визия за всеки регион

“Намираме се в най-бедния регион на страната – Северозападна България. Намираме се и на прага на приемане на уж „най-социалния бюджет“ на Борисов. Искам да ви попитам вас, тук в залата, с какво този бюджет ще подобри живота ви? Виждам младо семейство – правителството на Борисов замрази обезщетението за отглеждане на детето ви между една и две години.

Отвън видях пушачи – ГЕРБ и Обединени патриоти решиха от първи януари да ви се увеличи акцизът. Сигурно много от вас са дошли на срещата със стари коли – Борисов иска да плащате нов данък. На вас пенсионери – увеличение на пенсиите чак от 1.07. 2019 с 5%, когато вече всички цени ще са го “изяли”.

Това заяви във Видин на среща с граждани председателят на БСП Корнелия Нинова. Тя попита как този бюджет ще помогне да не фалира болницата в Белоградчик или да се ремонтират пътищата в община Брегово.

Никак. Но ще ви кажа как този бюджет ще помогне на „социално слабата” политическа класа. И как никой не иска да си мръдне пръста да променим една несправедливост. Нашите заплати и догодина ще растат автоматично с ръста на средната за страната. Слушам сутринта премиера Борисов да казва какъв  популизъм било да се замразят заплатите на министрите му, неговата, на депутати, на президент, омбудсман и конституционни съдии”.

Притиснат от водещия най -накрая, с половин уста, Борисов каза, че ще го направят. Е сега го чакам да нареди на депутатите си да подкрепят нашето предложение да си замразим заплатите. Три пъти поставям въпроса в парламента. Три пъти ме очернят отгоре до долу”, каза още председателят на левицата. Тя припомни, че депутатите от БСП са внесли законодателно предложение. “В отговор управляващите извадиха от девет кладенеца вода и не, та не. Политиците трябвало да получават високи заплати, за да не са корумпирани. Откога заплата се плаща не за труд, а заради подкупи? В коя икономическа теория го пише това?”, попита Нинова.

Тя заяви с усмивка, че премиерът държи на думата си, никога не се отмята , загрижен е за народа и за справедливостта и затова всеки ден ще го пита -кога ще нареди на Цветанов депутатите от ГЕРБ да изпълнят искането на БСП и да си замразим заплатите. След малко ще ви представя нашата  Визия за България. Този пример е част от модела на прехода, чиято смяна искаме с нея. Самозабравила се, откъсната от живия живот политическа върхушка, която щом се добере до властта започва да се интересува преди всичко за собственото си благополучие и облаги, а не за вашите тегоби”, каза още Нинова.

Заедно с нея във Видин бяха и зам.-председателите на ПГ на „БСП за България“ Георги Свиленски и Христо Проданов, както и народните представители от левицата проф. Анелия Клисарова, Стоян Мирчев, Манол Генов, Филип Попов и Явор Божанков и председателят на БСП-Видин Димитър Велков. Посещението им е част от обиколките в страната за обсъждане на проекта “Визия за България” и разширяването й с нови предложения.

Представителите на левицата проведоха срещи още в Лом,  Медковец, Якимово, Брусарци, Брегово, Димово, Чупрене, Грамада, Дунавци, Бойница, Белоградчик, Ново село, Неговановци, Винарово, Макреш. Амбицията е от националния проект да се направят конкретни за всеки регион, в това число и “Визия за Видин”.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!