Нинова събира депутати от 7-то Велико народно събрание

Нинова: Ще покажем пълнота и единност на държавна политика и местна кампания, ще излъчим убедителна алтернатива
Предложението на ГЕРБ е опасно за държавността

Предложението на ГЕРБ за свикване на ВНС и промени в Конституцията са опасни за държавността. Има печални случаи в българската политическа история, когато закон се е променял за един човек. Сега обаче се прави опит самата Конституция да се промени, за да гарантира политическото оцеляване на един човек. Това е недопустимо.

Обществото ни узря за необходимостта от промяна на модела на управление, но предложението на ГЕРБ не е промяна, а подмяна на изконната воля на народа за правова, демократична и социална държава.

Изпълнителното бюро на БСП и ръководството на парламентараната група вече излязохме с решение – няма да участваме в разговори с ГЕРБ за ВНС и промяна в Конституцията.

Обръщам се към всички, които милеят за справедливост, свобода, мир, хуманизъм и правов ред, да се обединим и мобилизираме цялата професионална и обществена енергия.

Започвам организиране на среща с авторитетни, юристи, професори – депутати от БСП в 7-то ВНС, пряко участвали в написването и приемането на Конституцията на Република България.

Техният авторитет и висок професионализъм са необходими на България и днес, за да спрем разрушаването на държавността.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!