Новина от последните минути: ЕС готви удар срещу Русия! Ще го нанесе на 15 март!

Новина от последните минути: ЕС готви удар срещу Русия! Ще го нанесе на 15 март!
На 15 март Европейският съюз ще удължи с половин година санкциите срещу 146 граждани на Русия и на Украйна, а също така срещу 37 организации.

Това съобщи пред ТАСС европейски дипломатически източник. На заседание на 15 март Съветът на постоянните представители на страните членки на ЕС ще удължи с шест месеца „черен“ списък с руски и украински граждани, поясни източникът.

За последно ЕС удължи санкциите срещу Русия с половин година на 15 септември 2016 г. В списъка са включени имената на 146 души, включително на представители на руските власти, руски политици, бизнесмени и кадри на службите, а също така ръководители на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република.

Ударени са и 37 организации, включително военни и политически структури в Източна Украйна. Европейският бизнес няма право да поддържа контакти с тях.

Освен това ЕС е удължил до края на юни 2017 година икономически санкции срещу Русия, а до края на годината действат търговски и визови ограничителни мерки по отношение на Крим, което е част от стратегията на Брюксел да не признава присъединяването на острова към Русия.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!