Нов скандал в ГЕРБ: СвекърГейт за над 300 бона във Велинград

Нов скандал в ГЕРБ: СвекърГейт за над 300 бона във Велинград
„Преди месец информирахме за скандален случай на общинска съветничка във Велинград.

За този период нямаше никаква реакция, въпреки че цялата общественост и ръководството на ГЕРБ е наясно“.

Това заяви Атанас Зафиров, член на ИБ на БСП по време на пресконференция.

Той припомни, че Сашка Стефанова Целева е общински съветник от ГЕРБ и е председател на комисията по градоустройство, инфраструктура и водоснабдяване към Общинския съвет. Тя изпълнява и юридически услуги за редица общински дружества.

„Факт са не малко на брой договори за много голяма сума с общината в същия този сектор, които се изпълняват от фирма „Целев“ ООД, на която едноличен собственик е свекърът й“, каза още той. Зафиров показа 12 такива договори, първите 8 от тях са на обща стойност 185 000 лв., останали – 138 000 лв. „Любопитен факт е, че в тези поръчки става въпрос за наем на техника. Но едно от общинските дружества на общината разполага със същата такава техника – общинско дружество „Водоснабдяване и канализация“, подчерта Зафиров.

По неговите суми самото дружество може да предоставя такава техника на цени значително по-ниски от обявените в обществената поръчка и спечелени от фирма „Целев“.

„Г-жа Целева изпълнява и юридически услуги на въпросното дружество ВиК. Изпълнявайки тези си функции, се случва така, че фирмата „Целев“ се оказва и основен доставчик на гориво за това общинско дружество. Нима това е единственият доставчик и това морално ли е, законно ли е?“, попита Атанас Зафиров.

Той обясни, че вместо да бъде порицана и да бъдат сезирани съответните органи за този бодящ очите конфликт на интереси, въпросната госпожа е назначена за управител на фирма „Напоителни системи“ във Велинград.

„Може би, за да пренесе добрите практики в управата и на това дружество. Ако слушаме слухове, тя се ползва с широката протекция на един от най-високите ръководители в партия ГЕРБ“, коментира той.

Според Зафиров сме свидетели на поредното срастване на власт, пари и репресии.

„За тези седмици бяхме свидетели на отправени предупреждения към наши членове и симпатизанти, че ако ние извадим тези факти, те ще бъдат уволнени – ще им бъде упражнена политическа репресия. БСП няма да допусне това нещо да се случи и ще бъдем безкомпромисни в преследването на това порочно явление“, категоричен е Зафиров. / 19min.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!