Жителите на софийското село Казичане: Нужна е Визия за всяко населено място

Жителите на софийското село Казичане: Нужна е Визия за всяко населено място

„Нужна е визия за всяко населено място, защото местните проблеми ни тормозят не по-малко от националните“. Това споделиха жителите на софийското село Казичане с народните представители ПГ на „БСП за България“ Николай Цонков и Петър Витанов.

„Визия за България“ представлява дългосрочен документ за управление на страната, чийто окончателен вариант бихме искали да изработим с участието на вас – българските граждани“, обърна се към хората Николай Цонков.  „Искаме да покажем, че държавата може да се развива по друг начин. Да постигнем консенсус в българското общество- как да изглежда България, наистина социална държава, както е записано в Конституцията.

Да имаме безплатно и достъпно здравеопазване и образование. Не искаме да бъдем на челни места в класациите за смъртност, ниска раждаемост, престъпност, високи нива на корупция. Затова трябва да променим модела, по който се управлява държавата“, убеден е Цонков.  Той обясни, че за да се преборим с демографската катастрофа, трябва да има достатъчно средства – икономически инструменти, с които това да се постигне. „Ето защо предлагаме социални стимули за разкриване на работни места и предприятия в изостаналите региони на страната. Икономическата политика трябва да бъде на регионален принцип, насочена към най-нуждаещите се населени места. Затова ще бъде създаден фонд, който да инвестира в определени региони на страната целенасочено“, разясни народният представител.

Николай Цонков запозна участниците в срещата с мотивите на БСП за вота на недоверие по темата „Здравеопазване“ и как е преминал дебатът по него в Народното събрание.

„България е единствената държава, която няма национална доктрина. Кауза, която да надхвърля един управленски мандат, без значение кой е в управлението. Една от целите на „Визия за България“ е да даде такава надпартийна кауза. Проектът прави хората съпричастни към процеса по вземане на решения за ускореното развитие на нашата страна.

Визията е протегната ръка, надхвърляща пределите на партията“, това каза Петър Витанов. Според него този документ дава отговор и на въпроса- кой би бил евентуалният партньор на БСП в управлението – този, който възприеме „Визия за България“. „Тя е алтернативата и има потенциала да бъде точно такъв документ – със стратегически поглед, който надхвърля рамките на един управленски мандат“, категоричен е Витанов. 

„Когато казваме, че искаме нов модел на управление, в това включваме и промяна в данъчната политика – ключ към преодоляване на неравенствата. Във всяка една развита европейска държава данъкът е прогресивен. Защото сега в България данъчното бреме пада върху най-бедните хора. А това е дълбоко несправедливо“, заяви той. „Надяваме се „Визия за България“ да бъде в основата на едно бъдещо ново, модерно, ляво, социално и справедливо управление“, каза в заключение Петър Витанов.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!