Оланд обяви операция „Сантинел“ и вдигна по тревога оперативните резерви

Оланд обяви операция "Сантинел" и вдигна по тревога оперативните резерви

Президентът на Франция Франсоа Оланд прие решение за използване на резервисти от армията за обезпечаване на сигурността в страната, предават световните агенции

Той обяви това по време на обръщение към нацията, след терористичния акт в Ница.„Операция „Сантинел“ по военно патрулиране продължава на високо ниво, с участието на 10 хил. души. Те ще оказват подкрепа на полицията и жандармерията“, заяви френския президент.

„Аз също така взех решение за използването на оперативните резерви, тоест тези, които вече са служили в армията или жандармерията. Те ще оказват съдействие на сътрудниците на полицията и жандармерията. Можем да ги използваме за всички охраняеми обекти и особено за контрол на границата на страната“, заяви Оланд.

Френският президент Франсоа Оланд заяви още, че извънредното положение в страната ще бъде продължено с още три месеца, след атаката с камион в Ница.

Извънредното положение бе въведено през ноемврийските джихадистки атаки в Париж и трябваше да бъде вдигнато на 26 юли.
Източник: blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!