Орбан непреклонен: Унгария издига втора ограда на границата със Сърбия

Орбан непреклонен: Унгария издига втора ограда на границата със Сърбия

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан съобщи, че Будапеща смята да издигне второ заграждение на южната сръбска граница на страната срещу проникването на мигранти, предаде Ройтерс.

По думите му, оградата, която ще бъде изградена по протежение на сега съществуващото заграждение, ще засили възможностите на страната да спира потенциалните мигранти, ако политиката на Турция се промени.Орбан съобщи, че планирането вече е в ход.

От 5 юли Унгария засили мерките за сигурност по границата със Сърбия и Хърватия. Те предвиждат изграждането на 8-километрова буферна зона по протежение на граничната бразда, където бежанците ще бъдат спирани, ще се връщат в транзитните пунктове и там ще подават молби за получаване на бежански статут.

За контрола на буферната зона министерството на вътрешните работи и министерството на отбраната се отделили допълнителен персонал от около 10 000 души, хеликоптери и термовизионни камери.
Източник: blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!