Орбан остро разкритикува мигрантската политика на ЕС

Орбан остро разкритикува мигрантската политика на ЕС

Европа трябва да се събуди, защото мигрантската криза няма да се реши сама от себе си.

Необходими са алтернативи – смислени дебати и обединена Европа. Това каза унгарският премиер Виктор Орбан в обръщение пред парламента в Будапеща.

Той остро разкритикува мигрантската политика на ЕС и заяви, че издигането на ограда от унгарските власти по сръбската и хърватската граница, за да се спрат мигрантите, е най-голямото доказателство за неспособността на Брюксел, съобщава БГНЕС.

Унгарският премиер се обяви мигрантската криза да се решава на национално ниво.

Според него очакваният успех по време на референдума на 2 октомври само ще увеличи съпротивата на страната срещу каквото и да било квотно разпределение на мигрантите.

Виктор Орбан заяви, че по време на неформалната среща на ЕС в Братислава от 16 септември ще „говори срещу опасната европейска мигрантска политика, която трябва да бъде заменена от политиката на самоотбрана и демонстрация на сила“.
Източник: blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!