Организацията на АБВ в община Бойчиновци публично напусна партията. Върна се в БСП

Организацията на АБВ в община Бойчиновци публично напусна партията. Върна се в БСП

Михаил Миков: БСП я има заради хората от цялата страна. Те искат по-справедлив и достоен живот

Цялата организация на АБВ от община Бойчиновци, начело с председателя на структурата Десислав Денков, върна членските си карти и поискаха да се върнат в БСП. Те обявиха това на срещата си с председателя на левицата Михаил Миков. В отговор  лидерът на социалистите се обърна към тях с думите: „Това, което се случи днес, е знаково. Добре дошли у дома – при голямата лява идея, която тази година ще отбележи 125-та си годишнина“. Това се случи по време на посещението на соцлидера в общината, в с. Лехчево, където се срещна със симпатизанти и членове на БСП и връчи нови електронни членски карти.

Пред събралите се Миков заяви, че лявата идея присъства в България не заради конкретен водач, ръководител или име, в историята на БСП има много имена. „БСП я има заради обикновените хора от цялата страна. Защото хората искат по-справедлив и достоен живот“, заяви социалистът. „Няма как да казваш, че си отляво и да вдигаш възрастта за пенсиониране. Няма как да бъдеш ляв, когато гласуваш да се отнемат онези 10% данък от хората с минимална работна заплата. Не може да си ляв и да приемаш закон, с който от бюджета да се заделят средства и за частни училища“, категоричен бе председателят на БСП.

Михаил Миков се обърна към Десислав Денков с благодарност за това, че той отстоява позиции и идеи. „И когато вижда, че тези които са му обещали да вървят заедно, не отстояват идеите и позициите – има силата да каже, че той има своя път, макар да не е лесен“. Според него ще има много, които ще се опитат да спрат социалистите  по техния път. „Но силата на левицата е в това, че тя представлява мнозинството в България. Онези 80-90%, които не могат да приемат, че крайните неравенства у нас трябва да бъдат норма и политика на държавата“, категоричен бе той.

Социалистът подчерта, че в България има лява и дясна политика. „Лявото е на мнозинството български граждани, които искат по-справедливо, по-нормално, по-човешко развитие. Искат да има условия за децата им тук, за да не отиват в чужбина. Искат държавата да гарантира записаното в Конституцията – всеки човек заслужава право на здраве и живот, независимо от пътеката на здравната каса, независимо от това в кой здравен пакет е попаднал, че неговите деца имат право на образование и това е най-ценният капитал на България. Защото за 25 години достигнахме равнищата на неграмотност от периода след 1945 г. – в европейска България, без гражданска война. Държавата ни е слаба, защото обществото не е солидарно. Защото политиците, политическите проекти защитават частни интереси, не интересите на хората, които гласуват за тях”, категоричен бе Миков.

На провелата се среща присъстваха народният представител на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ д-р Емил Райнов, председателят на общинската организация в Бойчиновци Михаил Михайлов, областният председател на БСП-Монтана Жори Алексиев, членове и симпатизанти на левицата.
Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!