Паргов подари на Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г.

Паргов подари на Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г.

Лидерът на БСП-София и председател на групата на БСП в Столичния общински съвет Калоян Паргов подари на кмета на София Йорданка Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г.

„Подаряваме на г-жа Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г., за да ѝ служи като учебник“, каза Паргов.
„В началото на мандата казахме, че ще бъдем конструктивна опозиция и тогава, когато се налага, ще помагаме.

И понеже станахме за посмешище с паветата по улиците през последните няколко месеца, затова изнамерихме от архивите един правилник за каменно-паважни настилки, който е от 1936 г. Преди повече от 80 г. нашите предшественици на територията на София очевидно са се вълнували от това как трябва да се редят павета ефективно, така че настилката да не бъде нарушавана.

Вследствие на което ние считаме, че този правилник трябва да влезе в употреба и да служи на г-жа Фандъкова и Столична община като учебник по редене на павета, за да може да се обучат те, да се обучат и тези, които правят каменно-паважни настилки, и да знаят, че не е много лесна работа и това е било занаят“, заяви още Паргов.
Той подчерта, че ремонтът на бул. „Княз Александър Дондуков“ е дълга сага.

„Като започнем от неговото проектиране, след това сагата с павета или асфалт, което забави проекта. Някои играха и плажен волейбол върху пясъка, но очевидно и това не помогна, за да се справим в срок и качествено.
Така че това нещо е като принос от групата на БСП-София в помощ на г-жа Фандъкова в тежката ѝ задача по запазването и пренареждането на паветата в София“, обясни той и уточни, че липсва достатъчно контрол и достатъчно експертност в работата на кмета и на Столична община.
„Имаме нужда от повече спазване на правила, защото има чувство на безнаказаност, което хората вече не могат да търпят и затова излизат на протест в неделя“, каза Паргов.

Източник: offnews.bg

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!