Пенчо Милков: Борбата срещу бедността на работещите продължава и днес

Пенчо Милков: Борбата срещу бедността на работещите продължава и днес
По случай 1-ви май – Деня на труда и работническата солидарност, Българската социалистическа партия в Русе организира традиционно шествие, което потегли в 10,30ч. от паметника на „Альоша“ по ул.“Александровска“.

В митинга на площад „Свобода“ се включиха народни представители от  „БСП за България“. В концерта, организиран от БСП – Русе, участваха Биг Бенд Русе, мажоретен състав „Екстрийм“, солисти от студио „Икономов“, оркестърът и танцовият състав на Русенския университет „А.Кънчев“.

„На тази дата, в много страни по света, в много градове на България, хората са на улиците – без значение от възраст, пол, професия. Заедно и обединени сме, защото имаме една цел – искаме справедливост.“

С тези думи народният представител от „БСП за България“ Пенчо Милков се обърна към русенци. „Светът днес не е станал по-справедлив от преди. Напротив. Малцина хора, определен брой корпорации, забогатяват все повече. А работещите обедняват. Неравенствата се увеличават. Борбата на работещите за техните права, за достойнството им, за това- да не бъдат работещи бедни, продължава и днес“, добави Милков. „Аз не искам такова настояще. То е несправедливо.“- заяви Милков от първомайската трибуна. В края на обръщението си към русенци той призова: „Нека намерим в себе си смелостта, решителността и силите да се преборим за справедливостта, която ни е отнета!“ На 1-ви май русенските социалисти откриха кампанията си за Европейските избори 2019г.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!