Пенчо Милков: Концесията на летището е част от сделката между ГЕРБ и ДПС

Пенчо Милков: Концесията на летището е част от сделката между ГЕРБ и ДПС
„Сделката между ГЕРБ и ДПС не е от тази седмица. Голяма е вероятността летището да бъде взето от голяма компания с турски интереси.  Това е част от сделката“.

Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Пенчо Милков пред БНР. Той подчерта, че въпросът за концесиите е вкаран в деловодството на НС на 27.02, десет дни по-късно вече е приет на първо четене.

„Това е вреден за страната законопроект, който разчиства пътя към предоставяне на летището на частни фирми. Българското летище не е ли национална сигурност?“, попита Милков.

По неговите думи с общи законопроекти, гласуване, осигуряване на кворум, ДПС участва в управлението от самото начало на това Народно събрание. Той е на мнение, че от време на време вкарват текстове, за да имитира опозиционност.

„Не е страшно да кажат, че има коалиция ГЕРБ-ДПС, но да е основана на принципи, да има споразумение, което обществото да вижда. Когато се крие и непрекъснато се лъже, че това не е така, хората го усещат.

То е повече от видно“, коментира народният представител. „Ако патриотите бяха излезли от зала, както направихме ние, законопроектът за мюфтийството нямаше да стане закон. Ставайки и говорейки по закона и канейки колегите си да влязат в зала, те фактически легитимираха приемането на закона.

Осигуриха кворум, за да се приеме това вредно за страната решение“, каза още Милков. Според него това е поредното безумие, което е приело Народното събрание.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!