Петър Витанов: Този парламент и правителство са неспособни да решат проблемите на България

Петър Витанов: Този парламент и правителство са неспособни да решат проблемите на България
Изказването на Цветан Цветанов, че е невинен, е политическо лицемерие

Този парламент и правителство са неспособни да решат проблемите на България. Те са замесени в мръсни и арогантни скандали.” Това заяви по БГ он Еър народният представител от ПГ на „БСП за България” Петър Витанов.

„Ние работим за спечелването на предстоящите европейски избори и през последните месец – два ГЕРБ ни помагат много. Сведетели сме на изключително много скандали. Последният, с апартаментите, преля чашата на търпението на българските граждани”, категоричен бе той.

Спаред него скандалът „Апартаментгейт” не може да бъде пришит на БСП. Той добави, че изказването на Цветан Цветанов, че е невинен, е политическо лицемерие. „Припомням, че след оставката си министър Нанков стана зам.-министър, същото стана и с министър Московски- след оставката стана представител на Черноморската банка. Оказва се, че министър Цветанов е недостоен за българския парламент, но е достоен да е втори човек в ГЕРБ и да прави избори”, каза Витанов и добави, че е очевидно, че в ГЕРБ няма морал.

„Излизането на парламентарната група на „БСП за България” даде възможност да се види нагледно- какво се случва в българския парламент”, каза Петър Витанов. Той добави, че са се изсветлили скритите коалиции.

„Подобен тип изказвания- като това на министъра на външните работи на Турция, в навечерието на местния им вот, са непремерени и не помагат на двустранните ни отношения”, каза Витанов по повод думите на Мевлют Чавушоглу, че турската държава се е намесила в процеса на поправките на закона  за вероизповеданията.  „От друга страна, като вникнем в думите му и погледнем последното законодателство, няма как да не видим една висока степен на достоверност в казаното от Чавушоглу. Направено е едно скрито опрощаване на задълженията на Главно мюфтийство, защото получиха 10 годишно разсрочване на изплащането им”, посочи Витанов. Според него това разсрочване е в противоречие с Конституцията, защото поставя Главно мюфтийство в привилегировано положение.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!