Поредната победа на Путин.

Поредната победа на Путин.


Поредната победа на Путин в Сирия ?
С военната си намеса във войната в Сирия,Москва преобърна „приоритетите“ на САЩ.
До вчера, Вашингтон настояваше за свалянето на Асад, дори с цената на още кръвопролития.Американските власти настояваха сирийският президент Башар Асад да сдаде властта, дори това да струва продължаване на кръвопролитията в близкоизточната страна.
Постоянният представител на САЩ в Организацията на обединените нации Ники Хейли, заяви в четвъртък, че Вашингтон вече не разглежда свалянето на сирийския президент Башар Асад, като основен приоритет, а главната цел е да се намери начин за прекратяването на гражданската война в арабската република, предава AFP.
„Всеки избира своите битки“, заяви Ники Хейли пред репортери.
„И когато погледнем на войната в Сирия, става дума за смяна на приоритетите, а свалянето на Башар Асад вече не е приоритет за нас“, добави тя.

След като руските войски блокираха придвижването на турската армия срещу кюрдите в Сирия,Анкара клекна.Днес турският премиер Бинали Йълдъръм обяви края на военната операция „Ефратски щит“ на турската армия в съседна Сирия, предаде Ройтерс.

Разцепление сред атлантическото единство.
Великобритания не успя да убеди Тръмп да не си сътрудничи с Русия за Сирия.
През последните няколко месеца британското външно министерство се опита да убеди новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп и членовете на екипа му да не си сътрудничат с Москва по сирийския въпрос, а да се опита да продължи досегашния курс към сваляне на сирийския президент Башар Асад.

Сирийският президент Башар Асад е реалният и единственият избор пред заплахата от страна на терористичната групировка „Ислямска държава“, заяви Марин льо Пен.
„В условията, когато не трябва да се допуска ИД да вземе властта, няма друга алтернатива, освен Асад“, заяви лидерката на „Националния фронт“ при посещението си в Ливан. По думите й „Асад внушава доверие и е предпочитаният избор за Франция“.

Стремежът на американските власти да отстранят от власт сирийския президент Башар ал-Асад изглежда отслабваха на фона на успехите на руските,сирийските и иранските удари по терористите.
Подкрепата на САЩ за различни дипломатически инициативи даде представа, че техните възгледи за начините на прекратяване на гражданската война в Сирия са се изменили, Западът безшумно оттегля настояването си за незабавна оставка на президента на Сирия Башар Асад.
Още през 2016 год.Русия, Турция и Иран обявиха, че са готови да посредничат за постигане на мирно споразумение в Сирия и няма да искат свалянето на президента Башар Асад.

Американският държавен секретар Рекс Тилърсън обяви, че е трябвало да има повече обсъждане за бъдещето на Сирия, но че статутът и съдбата на сирийския президент Башар Асад щели да бъдат решени от сирийския народ, съобщава „Ройтерс“.
Говорейки в турската столица Анкара след разговори с държавните ръководители на Турция, Тилърсън също така коментирал, че нямало различия между Турция и САЩ в решимостта им терористите от ДАЕШ („Ислямска държава“) да бъдат разгромени.
Той отговарял на въпрос относно американската подкрепа за сирийските кюрди в Сирия и техните въоръжени сили, които Турция разглежда като враждебна сила.

Тази позиция на Рекс Тилърсън за Асад,
показва промяна на американската политика по темата, която при предишната администрация беше, че сирийският президент е пречка за разрешаването на конфликта и по тази причина трябва да бъде свален от власт.
Публикувано от :Yordan Halachev

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!