Председателят на Младежко обединение в БСП Николай Бериевски бе избран за вицепрезидент на Младите европейски социалисти

Председателят на Младежко обединение в БСП Николай Бериевски бе избран за вицепрезидент на Младите европейски социалисти
Председателят на Младежко обединение в БСП Николай Бериевски бе избран за вицепрезидент на Младите европейски социалисти/ЙЕС на 14-я Конгрес на организацията в Хелзинки.

„След по-малко от два месеца предстои да решим каква Европа искаме. Европа, която ни разделя, Европа на две скорости или една по-социална Европа на гражданите и нациите“.

С тези думи Бериевски се обърна към участниците в Конгреса. В изказването си той отбеляза, че Европа се е отдалечила от идеите и ценностите, които десетилетия са обединявали гражданите й. Според него водената политика от ЕС е далеч от проблемите на обикновените хора, както в България, така и в останалите държави членки.

„В резултат на това, ЕС губи средната си класа, гражданите стават все по-бедни, а Съюзът все по-разединен“, каза още Бериевски.

Той коментира, че Европа, която някога е била символ на социалния прогрес, е доведена до строги ограничения,  дълбоки неравенства,  облагодетелстване на богатите и  лишаване на голям брой граждани от перспектива. „Като млади хора, наш дълг е да водим битката за бъдещето си! Наш ангажимент е да обясним на младите каква е каузата ни. Ние не просто трябва да ги мотивираме да излязат и да гласуват на 26 май, а да разберат защо e важно да го направят.

С последствията от изборите, които правим днес, ще живеем години напред“, каза младежкия лидер. „Това са част от моите лични каузи и битки, които водя в родината си. Подкрепата ви за мен е шанс да ги пренеса на следващото ниво“, заключи Николай Бериевски.

Припомняме, че Бериевски бе общата кандидатура на левите младежи от Балканите и номинацията му бе подкрепена с писма от представителите на младежките леви структури.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!