Президентът Радев ще провери подготовката и дисциплината на армията

Президентът Радев ще провери подготовката и дисциплината на армията
Държавният глава и върховен главнокомандващ Въоръжените сили Румен Радев ще се запознае с анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2016 г. Това предвижда програмата на президента Румен Радев за 14 февруари, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Президентът Радев ще бъде посрещнат с официална церемония, по време на която ще приеме рапорта на началника на караула и ще наблюдава тържествения марш на почетния караул.

На събитието ще присъстват вицепремиерът по вътрешен ред и сигурност и министър на отбраната Стефан Янев, заместник-министърът на отбраната Стефан Петров, изпълняващият длъжността началник на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов, висшият команден състав, генерали и офицери от видовете Въоръжени сили, директори на дирекции в Министерството на отбраната, началници и ръководители на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната.

Събитието ще се състои в Министерството на отбраната от 11.15 часа.

От 18.00 часа в Националния археологически институт президентът Румен Радев ще присъства на откриването на Десетата национална археологическа изложба.

Това е най-значимото годишно събитие за Националния археологически институт с музей при БАН, на което се представят най-интересните и впечатляващи открития и проучвания от изминалия археологически сезон. Сред изложените експонати са златни и сребърни украшения, керамични антропоморфни фигури и съдове.

Източник: epicenter.bg
Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!