Преизбраха Вероника Делибалтова за председател на младите социалисти

Преизбраха Вероника Делибалтова за председател на младите социалисти

Преизбраха Вероника Делибалтова за председател на младите социалисти

Младежкото обединение на БСП преизбра лидера си Вероника Делибалтова след балотаж, бюлетините от който бяха преброени в ранните часове в неделя. Отчетно-изборната конференция приключи със силен резултат за досегашната председателка, която се озова на втори тур със сочената за фаворитка на Корнелия Нинова – Стоянка Балова.

Делибалтова се наложи убедително със 199 гласа срещу 154 за блондинката, която е бивша общинска съветничка в Златица.

На първия тур се състезаваха шестима кандидати от общо 19 номинирани. Останалите си направиха отводи.

Оспорваната битка за лидерство сред младите социалисти дава тон за истинската битка в партията, която ще се разрази на 7 и 8 май. Тогава Михаил Миков ще трябва да защити лидерската си позиция в надпревара с над 30 кандидати, номинирани от общинските конференции.

Вчера Миков призова младите да не постъпват и да не копират от игрите на „батковците“ и апелира да са искрени в избора си, а да не влизат в задкулисие. От думите му стана ясно, че борбите на социалистите са повече в самата партията, отколкото с другите политически опоненти.

„Лявата идея, социалистическата идея за свобода, справедливост и солидарност между хората, е по силна от ежедневните разочарования. Това ще ви даде силата да бъдете упорити в преследването на вашите идеи, защото те са идеи на по-голямата част от българските граждани”, каза на младежкия форум вчера Миков. Той пожела в следващия мандат на ръководството на МО в БСП да има още по-силна консолидация. „Младите социалисти на България трябва да осъзнаете, че само заедно ще бъдете силни”, заключи Михаил Миков.

Източник: faktograf.bg

 

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!