Проф. Иво Христов: Дано сме достойни за победата на нашите предци

Проф. Иво Христов: Дано сме достойни за победата на нашите предци
Проф. Иво Христов: Победата на 9 май, 1945 година е страшна победа в страшно време

„Победата на 9 май, 1945 година е страшна победа в страшно време. Дано да сме достойни за тези наши предци, които я отвоюваха с цената на кръвта си”, заяви в Пловдив народният представител от „БСП за България” проф. Иво Христов. Той се включи в честванията по повод 72 години от края на Втората световна война.

За събитията в града на тепетата пристигна и посланикът на Руската федерация Анатолий Макаров. В словото си той припомни заслугата на Първа българска армия в освобождаването на Белград, Будапеща и Виена.

„Без подвига на съветския народ, Европа и светът нямаше да бъдат същите”, каза в речта си Светлана Шеренкова – издател, общественик, председател на Форум „България – Русия“. Тя призова да се пресече опитът за манипулация на историята и прокарването на нови разделителни линии.

Лидерът на пловдивските социалисти Красимир Трифонов честити празника на пловдивчани, напомняйки, че без Деня на победата нямаше да има и Ден на Европа.

В честванията се включиха и пловдивските депутати от БСП Теодора Халачева и доц. Георги Йорданов.
Източник: bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!