Проф. Красимир Мурджев сяда на червения стол в Пловдив

Проф. Красимир Мурджев сяда на червения стол в Пловдив

Проф. д-р Красимир Мурджев е новият председател на БСП – Пловдив. Той беше избран на явен вот със 159 гласа „ЗА” от 161 присъстващи делегати на Градската партийна конференция.

Останалите трима, които бяха номинирани от структурите, си дадоха отвод. Проф. Мурджев заема мястото на досегашния лидер на червената градска структура Георги Гергов. Както БЛИЦ съобщи, Гергов ще се бори за национален лидер на столетницата.

Пред форума проф. Мурджев представи виждането си за развитие и укрепване на структурите в Пловдив. Амбицията му е БСП да отговори на обществените очаквания за съвременна социалистическа партия, стъпваща на принципите и ценности от нейните създатели.

В бъдещата си работа проф. Мурджев ще заложи на „диалога, демократичен и широк, но след вземане на решения, ще настоява те да бъдат спазвани от всички”. Той посочи, че в Пловдивския общински съвет БСП ще бъде принципна и конструктивна опозиция, ще се бори срещу корупционните схеми на местната власт, ще предлага конкретни социални инициативи за пловдивчани.

От изложението му стана ясно, че ще оптимизира Изпълнителното бюро и ще съобрази състава му със секторните политики. Постоянно действащ градски предизборен щаб и утвърдени щабове и на районно ново, предлага още новият председател. Предстои разработването на конкретни мерки за вътрешнопартийни диалог и връзка със симпатизанти.

Ежемесечен информационен бюлетин, открити партийни събрания, редовни заслушвания на ръководствата на структури и ОПО са сред другите му ангажименти. Кариерното развитие на младите хора е приоритет за известния пловдивски хирург. Той се ангажира с ефективна система за политическо обучение на актива и действащ механизъм за контрол по изпълнение на решенията на Градския съвет.

В заключение проф. Мурджев подчерта, че сам нищо не може да постигне. „Добрите резултати идват със съвместна политическа работа”- зави той. Конференцията продължава и в този момента, предстои тайно гласуване за съставите на градски съвет и Градска контролна комисия.

Автор: Кристина ИВАНОВА
Източник: m.blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!