Путин: Готови сме да осигурим необходимото количество природен газ на Европа

Путин: Готови сме да осигурим необходимото количество природен газ на Европа
Потребностите от руски природен газ в Европа постоянно се увеличават и Русия е готова да осигури необходимите количества. Това заяви президентът Владимир Путин по време на среща с металурзи от Челябинск, предава БНР.

Малцина знаят, че „Газпром“ днес доставя в Европа рекордни количества газ – над 600 милиона кубически метра в денонощие. Нас често ни обвиняват, че така Европа попада в зависимост от Русия, но това е глупав аргумeнт, защото зависимостта е взаимна, заяви руският държавен глава.

Владимир Путин коментира и своето политическо бъдеще, като каза, че възнамерява успешно да завърши своята кариера и след това да се посвети на пътешествията.

Украйна е готова да обсъжда газовите проблеми с Русия на среща в Брюксел, която може да се проведе в края на седмицата, съобщи междувременно украинската газова компания „Нафтогаз“. Киев не е преговарял пряко с Москва от ноември 2015 г. заради анексирането на Крим и подкрепата на Русия за сепаратистите в Югоизточна Украйна, припомня Ройтерс.

Европейският съюз разчита на Русия за близо една трета от потреблението на газ, като повече от половината от него се доставя именно през Украйна.
Източник: epicenter.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!