Путин и Нетаняху обсъдиха взаимодействието в борбата с тероризма

Путин и Нетаняху обсъдиха взаимодействието в борбата с тероризма

Президентът на Русия Владимир Путин в телефонен разговор с премиера на Израел Бенямин Нетаняху обсъдил въпроси за руско-израелското взаимодействие в борбата с терористичната заплаха в близкоизточния регион, съобщи пресслужбата на Кремъл, съобщи в събота (23 юли) „Взгляд“.

„На 23 юли 2016 година по инициатива на израелската страна бе проведен телефонен разговор между президента на Руската Федерация В. В. Путин и премиера на Израел Б. Нетаняху. По време на официалната визита на Нетаняху в Русия на 7 юни са били обсъдени въпроси за руско-израелското взаимодействие в борбата с терористичната заплаха в близкоизточния регион“, се казва в съобщението, предаде РИА „Новости“.

Отбелязва се, че президентът и премиерът са се споразумели за продължаване на контактите на различни равнища.

В началото на юни Нетаняху посети Москва за трети път с официална визита от есента на миналата година. На 7 юни Нетаняху се срещна с Путин.

Нетаняху заяви, че механизмът на координация между военните на Израел и Русия в Сирия е доказал своята работоспособност и трябва да бъде обърнато внимание на по-нататъшното му развитие.

Арабският свят след 100 години
Израелският премиер също така нарече укрепването на отношенията с Русия фактор на националната сигурност, който по думите му вече е избавил еврейската държава от ненужни конфронтации на северните граници.

Вестник „Взгляд“ подробно съобщаваше за перспективите пред сътрудничеството между Русия и Израел. Бе отбелязано, че Израел възнамерява да заеме мястото на Турция в икономическите връзки с Русия.

При това на фона на визитата на Нетаняху в Русия съветникът по национална сигурност на САЩ Сюзън Райс обеща, че Щатите ще предоставят голям пакет военна помощ на Израел.
Източник: bg.rbth.com/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!