Путин предложи на Медведев да се укрепи започващия аномален ръст на рублата

Путин педложи на Медведев да се укрепи започващия аномален ръст на рублата

Руският президент Владимир Путин и премиерът на страната Дмитрий Медведев обсъдиха стъпките по укрепване на националната валута в условията на ценова волатилност на пазара на суровини, пише „Известия“.

Според Владимир Путин е необходимо да бъдат определени стъпките, които ще бъдат предприети в близко време за укрепване на националната валута.По думите на Медведев съществуващият план за развитие през тази година, по който работи правителството, предвижда помощ за малкия и среден бизнес, поддържащ реалния сектор на икономиката и несуровинния износ.

Несуровинният износ вече влияе на приходите на страната, отбеляза руския премиер.
На фона на опитите на правителството да намали бюджета и да премине в режим на тригодишно планиране се наблюдава аномално поскъпване на рублата, което се случва едновременно с падането на цените на нефта, съобщава Forbes, цитиран от „Фокус“.

От началото на юни цената на сорт Brent е паднала с 6,5 %, докато през юли курсът на рублата към долара е нараснал с 1,7 спрямо долара и над 2 % спрямо еврото, установявайки максимални стойности от края на 2015 г.
Източник: blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!