Путин призова вярващите да се молят за загиналите в Сирия летци

Путин призова вярващите да се молят за загиналите в Сирия летци

Руският президент Владимир Путин в понеделник (11 юли) призова вярващите да се молят за загиналите в Сирия летци, предаде „Известия“, като цитира изказване на неговия говорител Дмитрий Песков.

„Президентът обърна особено внимание, че не бива да се забравят онези, които и работят, и воюват, и за съжаление дават живота си в служба на нашето Отечество. В тази връзка той спомена и героично загиналите руски летци в Сирия, които дадоха живота си за укрепване на нашата сигурност, каза президентът.

И президентът се обърна с молба и към светия патриарх, и към другите свещенослужители да не забравят хората, които са отдали живота си и да се молят за тяхната памет“, заяви Песков.

По-рано в понеделник Путин присъства на Божествена литургия в деня на преподобните Сергей и Герман Валаамски в Спасо-Преображенския Валаамски манастир. Богослужението водеше патриарх Кирил.

На 9 юли стана ясно, че руският екипаж на боен хеликоптер Ми-25 е загинал по време на полет в района на Палмира в Сирия. Военните пилоти-инструктори Ряфагат Хабибулин и Евгений Долгин са извършвали полета на 8 юли. Според руското министерство на отбраната хеликоптерът е свален от земята от терористите от „Ислямска държава“.
Източник: bg.rbth.com/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!