Путин призова Украйна да спре обстрела в Донбас

Путин призова Украйна да спре обстрела в Донбас

Президентът на Русия Владимир Путин, германският канцлер Ангела Меркел, президентът на Франция Франсоа Оланд и президентът на Украйна Петро Порошенко са обсъдили по телефона въпросите за политическото разрешаване на ситуацията в Югоизточна Украйна, предаде агенция „Фокус“, позовавайки се на Regnum.

„По време на разговора е била отбелязана важността на строгото съблюдаване на примирието и повишаването на ефективността на действието в зоната на конфликта на специалната мониторингова мисия на ОССЕ чрез придаването на допълнителни правомощия“, пише в съобщение, публикувано от прес-службата на Кремъл.

Путин е „призовал към незабавно прекратяване на обстрела от страна на украинските въоръжени формирования към населените места в Донбас“.  Подчертано е, че основен елемент от разрешаването на конфликта е прекият диалог с Донецк и Луганск за пълното и всеобхващащо изпълнение на Минските договори.

Четиримата лидери са обменили мнения за „възможните действия за разрешаването на редицата остри социално-икономически и хуманитарни проблеми в Югоизточна Украйна“.
Източник:  blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!