Путин ще опита да накара Тръмп да премахне противоракетния щит от Румъния и Полша

Путин ще опита да накара Тръмп да премахне противоракетния щит от Румъния и Полша
Според бившия директор на ЦРУ Майкъл Морел руският президент Владимир Путин иска да се споразумее с новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп за да блокира разполагането на елементите на ракетния щит на НАТО на територията на Румъния и Полша, предаде Romania-Insider, цитирана от „Фокус“.

„Путин играе игра в дългосрочен план. Първото нещо, което той ще поиска, ще бъде среща на високо равнище с Тръмп, при която ще се постигне споразумение – САЩ ще се съгласят да премахнат западните санкции срещу Русия заради Украйна и да не разполагат елементи на ПРО в Румъния и в Полша в замяна на общи военни усилия срещу „Ислямска държава“ в Сирия“, заяви Морел.

Той добави, че подобно споразумение ще има стратегически ползи за Путин, стратегически полз„който разчита, че вътрешнополитическите ползи за Тръмп – по-голямата част от населението на САЩ не се интересува от Украйна и противоракетната отбрана в Източна Европа, но се интересува от „Ислямска държава“, да засенчи стратегическите интереси на САЩ“.

Системата за противоракетна отбрана на НАТО бе разположена в Девеселу в Южна Румъния и бе задействана през май 2016 г. въпреки руските възражения. Подобна система ще бъде разположена и в Полша.
Източник: epicenter.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!