Радев със силни думи за Европа и България!

Радев със силни думи за Европа и България!
Сигурността на европейските граждани започва от гарантирането на сигурността на външните граници на България. Това написа в личния си профил във Фейсбук президентът Румен Радев минути след срещата си с председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.

Президентът Радев изрази увереност, че в партньорство с европейските институции въпросът за общата европейска сигурност ще намери своето успешно и трайно решение.

„Миграцията е предизвикателство за целия Европейски съюз, а не само за отделните национални държави“, заяви Антонио Таяни, който изрази пълната подкрепа на Европейския парламент за предприетите от страната ни мерки за справяне с миграционния натиск и предоставянето на закрила на бежанците. Антонио Таяни потвърди и позицията на ЕП, че България отговаря на всички изисквания за присъединяване към Шенгенското пространство.

„Това решение обаче трябва да бъде взето с консенсус и от държавите-членки“, добави председателят на ЕП. Антонио Таяни приветства и избора на дългогодишния представител на страната ни в Европейския парламент Илияна Йотова за български вицепрезидент.

Утре президентът Румен Радев ще разговаря с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и ще посети Върховното главно командване на Обединените въоръжени сили на НАТО в Европа, в Монс.

Припомняме, че срещата на Радев с Таяни е част от програмата му. По-рано днес президентът се срещна и с Доналд Туск, както и с Жан-Клод Юнкер, а за визитата си в Брюксел той отпътува със „Спартан“, което предизвика сериозна дискусия във Фейсбук.
Източник: .blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!