РИА Новости: Русия и Германия се разбраха как да действат по темата „Сирия“

РИА Новости: Русия и Германия се разбраха как да действат по темата "Сирия"
Министърът на външните работи на Руската федерация Сергей Лавров и германският му колега Франк-Валтер Щайнмайер са провели телефонен разговор, в рамките на който са постигнали съгласие за поддържане на редовен експертен диалог между външнополитическите ведомства на двете страни за всички въпроси, касаещи разрешаването на сирийския конфликт.

Това се казва в съобщение от външното министерство в Москва, предава РИА Новости, цитирана от „Фокус“.

„Лавров акцентира на безусловната необходимост от това САЩ да изпълнят задължението си да отделят отрядите на „умерената“ опозиция от терористичните групировки, действащи е източната част на града (Алепо – б. прев.).

Това е ключово условие за изпълнение на решението на Съвета за сигурност на ООН и Международната група за подкрепа на Сирия, а също и за разрешаването на кризата.

Министрите постигнаха съгласие да поддържат редовен експертен диалог между външните министерства на Руската федерация и ФРГ по всички аспекти на сирийското решение“, се казва в официалното съобщение на Москва.
Източник:  blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!