Румен Гечев: БСП започна процеса по присъединяване на България към ЕС

„БСП започна процеса по присъединяване на България към ЕС през декември 1995 г. с премиер-социалист, страната ни стана член на ЕС.

Затова европейското ни верую и програмата на БСП е насочена към задълбочаване и разширяване на европейската ни интеграция.“

Това каза по БНТ кандидатът за евродепутат от „БСП за България“ проф. Румен Гечев. Той добави, че лявата партия, както много други в ЕС, иска сериозни корекции на модела, така че да са застъпени нашите интереси в ЕС, които да осигурят по-висок жизнен стандарт.

Проф. Гечев припомни, че в края на миналата година, в продължение на месеци, БСП разясни пред българите своята „Визия за България“, а програмата е координирана с „Визия за Европа“, в която ясно е разписано развитието на страната ни в ЕС. Той увери зрителите, че кандидатите за евродепутати от страна на левицата са изключително подготвени, мотивирани и тяхната цел не е да отидат в европарламента, за да „натискат копчето“.

Проф Гечев допълни, че защитата на родните ни интереси минава през синхронната работа на българските представители в различните комисии в европарламента и сформиране на общоевропейски политики. „Управлението в България се оказа най-послушното в ЕС и най-слабо звено през последните 10 години. Водещите страни Германия, Франция, Великобритания и др. си измиват ръцете с България, която най-стриктно спазва санкциите спрямо Русия с цената на загуби с милиарди“, посочи проф Румен Гечев.

Той припомни, че страната ни спря изграждането на тръбопровода „Бургас – Александруполис“, докато Германия е удвоила доставките си от руски газ, търговският оборот между двете страни се увеличава непрекъснато, а инвестициите на Берлин в Масква са за 18 милиарда долара само за миналата година.

„Докато нашите юнаци слугуват, немци, французи, чехи, унгарци, поляци и др. си оплитат кошницата. Ние не сме съгласни с такова поведение на българското правителство и когато се формират общоевропейски политики, всички страни-членки трябва да са поставени при равни условия.

Затова във „Визия за Европа“ искаме да сме равнопоставени в ЕС и да бъдат защитени интересите на Източноевропейските страни, в това число и България“, категоричен беше проф. Румен Гечев.

Той заключи, че промяната в Европа минава през промяната в България и изборите за европарламент ще решат и бъдещето на управлението на страната.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!