Румен Гечев: БСП ще бъде победител на изборите

Румен Гечев: БСП ще бъде победител на изборите
Кандидатите ни в листата за евроизборите са силни

„Абсолютно сигурен съм, че БСП ще бъде победител на изборите”. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” и кандидат за евродепутат Румен Гечев в сутрешния блок на БТВ.

Той коментира, че листата на БСП е избрана по напълно демократичен начин и благодари на Националния съвет на БСП за доверието към него.

Той призова гласуването да се разгледажда като процес – Изпълнителното бюро предлага на Националния съвет листа, която той подлага на гласуване и размества кандидатите с няколко гласа.

„Кандидатите ни в листата за евроизборите са силни, разликата в гласовете е минимална”, коментира той. „Следвайки демократичните традиции, ние насърчаваме преференциалното гласуване, за да съберем максимален брой гласове”, допълни Гечев.

Народният представител обясни, че подреждането на листата е предварително, а българските граждани, които са солидарни с програмата, представена и защитена от БСП, могат подкрепят един или друг кандидат. „Това класиране е само стартовият изтрел на надпреварата”, категоричен бе социалистът.

„Нашият основен политически опонент набра слава на силно корумпиран”, заяви Гечев. Кандидатът за евродепутат каза още, че Елена Йончева е изявен боец срещу корупцията и радетел за въвеждането на закоността и европейските ценности за България, затова, по думите му, тя ще активира значителна част от електората по време на изборите.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!