Румен Гечев: Управляващите раздават на концесия цялата държава

Румен Гечев: Управляващите раздават на концесия цялата държава

АБВ са наясно, че ако останат в управляващата коалиция, ги чака политическа смърт

„Управляващите раздават на концесия цялата държава“. Това заяви по БНР зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ проф. Румен Гечев. Той се обърна и към другия участник в предаването „Неделя 150” министър Московски с въпрос за концесията на летище София и констатира, че в България нищо не е останало. „Дадохме на концесия банковата ни система, инфраструктурата, енергетиката, сега и летището ще дадем на концесия, при това намеренията на министър Московски тя да бъде отдадена за 99 години е голямо недоразумение”, категоричен бе Гечев. По думите му всяко правителство трябва да се стреми да даде концесия за къс срок и на възможно най-добра цена.

Гечев продължи с корупцията в държавата и по-специално за скандалите с подкупи около шефа на Автомобилната администрация. „Министър Московски заяви, че има намерение да назначите Станимир Флоров за шеф на ДАИ, но някой друг е изместил това име. След като шефът на ПГ на ГЕРБ и вие като министър не искате Цветелин Цветанов, то тогава кой над вас ви накара да назначите „организатора на крадците” – или председателят на парламента Цецка Цачева, или премиерът Бойко Борисов?”, попита проф. Гечев.

АБВ са наясно, че ако останат в управляващата коалиция, ги чака политическа смърт

По повод АБВ, проф. Гечев обясни, че преди да се състои тяхната конференция, те са взели решение да излязат от властта, защото е възможно по-голямата част от избирателите да бъдат на конференцията им, поради факта, че не са много, а по време на нея биха могли да не подкрепят позицията АБВ да излязат от управлението. „Защото имат хора във властта, а тези хора може и да не искат да излязат от нея. На конференцията им те ще трябва да гласуват за излизане от властта и да изгубят постовете си, а това няма да им е много приятно”, коментира народният представител от БСП. Той припомни как АБВ са подкрепяли всички десни реформи в управляващата коалиция, а БСП е била в ролята на опозиция. „Не знам защо тяхното решение да напуснат управляващата коалиция се обвързва с нашия Конгрес, при положение, че председателят на БСП Корнелия Нинова ясно изрази посоката, по която ще върви левицата”, коментира Гечев. Той бе категоричен, че е абсурдно да се мисли, че действията на АБВ са свързани с конгреса на левицата. Според него причината за напускане на АБВ от коалицията е съвсем ясна. „Управлението се тресе и от него напускат политически сили. Оставането на АБВ в тази коалиция им чертае абсолютна политическа смърт на едни избори”, смята Румен Гечев. Той, припомни също как АБВ са гласували колосалния дълг от 16 милиарда, с който се заробват българите. „Всичките ключови реформи на ГЕРБ са подкрепени от АБВ”, категоричен бе Румен Гечев.

Гечев коментира и ситуацията с управляващите. „Няма как за една държава член на ЕС предложенията за президент и за член на правителството да минават под формата на шеги и закачки. Премиерът Борисов каза, че се е пошегувал, че ще се кандидатира за президент. Радан Кънев изпреварващо предлага президентът Росен Плевнелиев за втори мандат. Цветан Цветанов и вицепремиерът Меглена Кунева заявяват, че Радан се шегувал”, обясни Гечев. По думите му корабът се клати, защото капитанът и боцманът са се хванали гуша за гуша.
Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!