Русия извърши успешно изпитание на ракета срещу системата ПРО

Русия извърши успешно изпитание на ракета срещу системата ПРО

Войските за противовъздушна и противоракетна отбрана на Въздушно-космическите сили (ВКС) на Русия проведоха изпитателен пуск на противоракета с близко действие срещу системата за противоракетна отбрана (ПРО), съобщи във вторник (21 юни) РИА „Новости“, като се позовава на съобщение на руското военно министерство.

Ракетата е изстреляна тази сутрин от полигона Сари-Шаган в Казахстан в 7:00 ч. московско време. По време на проведените изпитания противоракетата от системата за ПРО успешно е изпълнила задачата си и е поразила условната цел в установеното време, се казва в съобщението.

„Целта на провеждането на пуска е потвърждаване на тактико-техническите характеристики на противоракетите от системата за ПРО, намиращи се на въоръжение на на ВКС“, поясняват от ведомството.

Изпитанията на полигона бяха наблюдавани от командващия войските за ПРО и ПВО и главнокомандващ ВКС генерал-лейтенант Виктор Гуменний.

Ракетата за близко действие от системата за ПРО Москва А-135 „Амур“ е предназначена да защитава Москва и околните промишлени райони, макар обсегът на радарите и ракетите да позволява защитата на по-големи площи.

Системата се състои от 68 ракети с малък обсег 53Т6, бързоускоряващи ендоатмосферни прехващачи, бойна глава – конвенционална или ядрена, с мощност 10 килотона.
Източник: bg.rbth.com/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!