Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за европейска България!

Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за европейска България!
В последните дни докладът за националната сигурност, изготвен от правителството на Бойко Борисов, предизвика спор – заплаха ли е Русия за България?

Днес министър- председателят се аргументира с доктрината НАТО. Щом си член на НАТО, значи Русия е опасност.

Да поразсъждаваме: Германия е член на НАТО от 1955г. Но на среща с г-н Путин през 2017г., г-жа Меркел заявява:

„Русия е важен наш партньор“. Франция е от държавите, основали НАТО, но на среща през 2017 г. с г-н Путин, г-н Макрон казва: „Нито един важен проблем в света не може да бъде решен без Русия.

Бих искал сътрудничеството между двете държави да бъде засилено“. Унгария е член на НАТО от 1999г. На среща в Москва с г-н Путин, г-н Орбан прави следното изявление: „Русия по никакъв начин не е заплаха, нито враг на Унгария“. Гърция е член на НАТО от 1952г. На среща между г-н Путин и г-н Ципрас, последният заявява: „Гърция и Русия имат голямо бъдеще.

Наш стратегически избор е да укрепваме връзките с Русия.“ Кое е общото и кое е различното между тези държави с техните лидери и нашата с министър-председател Борисов?

Общото – всички са членове на НАТО и споделят доктрината му. Различното – това са лидери, които знаят какво е национален интерес и как се брани той. Изводите са за вас. Моят е: Русия не е заплаха, а стратегическа възможност за Европейска България, допълни Корнелия Нинова. / bsp.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!