Руският министър на отбраната с много важна новина за световното оръжие

Руският министър на отбраната с много важна новина за световното оръжие
Русия няма намерение да се впуска в нова надпревара по въоръжаване, но ще поддържа постигнатото ниво на военна сигурност. Това заяви в четвъртък (12 януари) руският министър на отбраната Сергей Шойгу, цитиран от РИА „Новости“.

„В същото време бих искал да подчертая, че нямаме намерение да се впускаме в нова надпревара по въоръжаване“, каза той на лекция за ръководния състав на военното ведомство и представители на обществеността на тема „Актуални въпроси на военното строителство. Съвременност и перспективи“.

Шойгу каза още, че най-новите самолети, постъпващи на въоръжение във ВКС, сериозно ще повишат огневите им възможности.

„Превъоръжаването на ВКС с перспективни бойни авиационни комплекси ще повишат огневите им възможности по унищожаване на крилати ракети с 1,5 пъти“, каза той, цитиран от РИА „Новости“.

През 2017 г. се очаква на ВКС да бъде доставена първата партида изтребители (авиокомплекси) от пето поколение Т-50 (ПАК ФА).

По думите на Шойгу до 2021 г. стратегическите ядрени сили ще бъдат снабдени със съвременно въоръжение на 72%, предаде Lenta.ru.

Това ще обезпечи поддържането на ядрения потенциал на страната на нужното ниво, смята министърът. Шойгу отбеляза що, че развитието на стратегическите ядрени сили продължава да е безусловен приоритет за военното министерство, тъй като ядрената триада обезпечава гарантирано сдържане на агресията против Русия и нейните съюзници.
Източник: blitz.bg

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!