Руски дипломат: РФ и САЩ са естествени партньори в борбата с тероризма

Руски дипломат: РФ и САЩ са естествени партньори в борбата с тероризма
Русия и Съединените щати са естествени партньори в борбата с тероризма, заяви в интервю за в. „Известия“ руският зам.-министър на външните работи Олег Сиромолотов, цитиран от ТАСС в понеделник (13 февруари).

„Да развиваме и укрепваме това партньорство е в интерес и на двете ни страни. Разчитаме през управлението на новата администрация да стигнем до по-плодотворен диалог с Вашингтон по това направление“, каза Сиромолотов в интервюто за „Известия“.

„Надяваме се, че с идването на Доналд Тръмп на власт в САЩ подходите на Запада към антитерора ще се променят и там най-сетне ще осъзнаят, че борбата с тероризма трябва да се води без „двойни стандарти“ и „скрит дневен ред“, а междудържавното сътрудничество трябва да се гради с участието на законното правителство на страната, на чиято територия се провежда антитерористичната операция“, отбелязва руският дипломат.

Той признава, че „ще са необходими доста усилия, за да осигурим насрещно движение“.

По думите на руския зам.-министър светът днес има нужда от широка коалиция за борба с международния тероризъм, която да се ръководи в дейността си от устава на ООН, нормите на международното право и решенията на Съвета за сигурност на ООН.
Източник: bg.rbth.com

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!