Саботаж на Бузлуджа. Подаден е сигнал до прокуратурата

Саботаж на Бузлуджа. Подаден е сигнал до прокуратурата

Кой се опитва да скрие гласа на опозицията? „Подадохме сигнал до Главна прокуратура за това, което се случи вчера на Бузлуджа – ние и телевизията, с която имахме договор за пряко излъчване“.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. Тя обясни, че от 10:30 до 11:00 часа телевизията е излъчвала пряко и без проблем всичко, което се случва на върха. В 11:00 часа, когато е започвала официалната част на събитието, е бил прекъснат сигналът.

„Направихме всичко възможно да бъде прехвърлено прякото предаване през друга телевизия. Веднага след нейното започване и този сигнал беше прекъснат. Видяхме се принудени да използваме техниката на БНТ. 10 мин. след като те започнаха беше изключена и сателитната връзка на БНТ“, допълни Нинова. По нейните думи на мероприятието е имало най-модерната и сериозна техника, както и изключително добри професионални екипи и инженери.

„Смятаме, и така са определили телевизията си в жалбата до прокуратурата, че това беше саботаж на Националния събор на БСП и левицата“, подчерта председателят на БСП. По нейните думи не се знае кой е саботирал сигнала и очаква прокуратурата да направи своето разследване. „Допускаме, че това може да бъде направено от хора с достатъчно възможности в държавата. Да изключиш на три телевизии сигналите и сателит, да прекъснеш пряко излъчване, го определяме като тежка цензура срещу опозицията“, каза още тя. Според нея това е посегателство срещу свободата на словото.

„Г-н Борисов, ако сте Вие, това е недопустимо – да посегнете върху свободата на словото, срещу опозицията и най-голямото й национално събитие и показва само едно – притеснение от това, което щеше да се види на Бузлуджа“, коментира Нинова.

Тя обясни, че са проведени разговори с много инженери и техници и всички са казали, че за първи път им се случва подобно нещо. „За първи път и в историята на БНТ се случва това. Искаме прокуратурата да каже кой се опитва да скрие гласа на опозицията“, категорична е лидерът на социалистите.

Корнелия Нинова благодари на тези над 55 000, които са присъствали на събора, както и на всички в страната, които подкрепят БСП. „Благодаря и на всички служби, които бяха ангажирани, за перфектната организация. Направихте невъзможното, за да протече съборът добре и да я има тази енергия там“, заключи тя.
Източник: bsp.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!