В.Самарски: БСП в Казанлък иска от мен да наложа цензура върху свободното слово?

В.Самарски: БСП в Казанлък иска от мен да наложа цензура върху свободното слово?

Връщат ли се в БСП тоталитарните навици, пита областният лидер на столетницата Васил Самарски по повод наложеното му наказание от казанлъшките съпартийци за това, че в медиите му пишело против някои социалисти

БСП в Казанлък угаси свещите на вчерашна конференция, протака цели 7 часа гласуването на председател, ръководство и делегати на конгреса. За да е сигурно, вероятно, че резултатът ще е планираният, платени гардове пазеха удобните делегати от „нашествието“ на новите-млади.

Зад барикадата на частната охранителна фирма времето бе превъртяно назад и с изрази, почерпани от епохата на все още неразвития социализъм, в блаженството на вехти спомени, се водеха дебати за взривения мавзолей на Георги Димитръв, за паметника на героя от Лайпциг на язовира, дори за кюрдския въпрос, фашизма, трудещите се, чорбаджиите и нито сричка за бъдещето на партията.

В потока от отживелици думата демокрация прозвуча точно веднъж от устата на редови и безизвестен социалист със стаж  в партията около половин век. Думата се изцеди случайно и във връзка…с мавзолея.

В хода на дебатите бе поискано свалянето на доверието политически и за една година на Васил Самарски. Областният лидер на социалистите и член на казанлъшка партийна организация. Грехът на Самарски се оказа точно демокрацията. Неговите медии пишели срещу местни социалисти, а това е повод другарите да поискат партийната разправа и налагане на наказание по устава на столетницата.

Самарски коментира след часове санкцията, като груб опит да бъде нарушена свободата на словото изобщо:

„В БСП съм, защото я считам за най-демократичната партия. Двама наши другари-Минчо Дръндаревски и Георги Захариев се жалват, че пишело в моите медии за тях. Това е абсурдно! Но най-безумното е, че Николай Терзиев, млад интелигентен човек, член на БСП, европейската партия, да подложи на гласуване едно предложение, с което, какво? Да наложа в продължение на една година цензура или да дам списъка с партийните членове да не се пише за тях? Това ли е? Къде, в кой свят живеем?

Ще се обърна към националното ръководство на БСП, към Михаил Миков, към общопартийната контролна комисия да изразят позиция по този въпрос. Това плурализъм ли е?

Наказан съм по членовете на устава за нарушаване на вътрешнопратийната демокрация! А другият член е за призоваване към ксенофобия и фашизъм.

Жал ми е за възрастните членове, които бяха тотално изманипулирани под зоркото око на Захариев, Дръндаревски и Терзиев все едно сме в 1954 г., преди Априлския пленум.

И ако висшето ни ръководство счита, че на собственик на медия трябва да се наложи такова наказание, то ще се обърна към всички правораздавателни органи, свързани със свободата на словото в Европа. Да видим за какво става дума? Каква партия е БСП?

А Бойко Великов си замълча, защото най-вероятно работя за неправилния кандидат за председател на партията.

Младите хора ще стоят отвън, а възрастните манипулирани да гласуват под строй, поради липса на информация.  Това ли да продължаваме да наблюдаваме?

Не, това не е БСП, в която аз членувам и която оглавявам на областно ниво.

Или ще има демокрация в нашата партия или да се определи като постоталитарна, останала с тоталитарни навици“.
Източник: presstv.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!