Саркози направи на пух и прах Оланд

Саркози направи на пух и прах Оланд

Бившият френски президент Никола Саркози разкритикува действията на властите преди нападението в Ница

Саркози призова да бъдат експулсирани всички чужди граждани с връзки с радикалния ислям, съобщава Нова телевизия.„Бил съм държавен глава, знам много добре, че нулев риск не съществува. Знам също, че не трябва да се нахвърляме едни върху други преди още да са погребани жертвите. Искам обаче да кажа, че всичко, което трябваше да бъде направено от 18 месеца насам, не беше направено”, каза Саркози.

Атентаторът от Ница е подготвял нападението си поне десетина дни по-рано. 31-годишният Мохамед Булел е запазил камиона, с който уби 84 души още на 4 юли и го е взел седмица по-късно, установи разследването.

Властите са убедени, че шофьорът на камиона е имал съучастници. 200 следователи работят, за да установят кои са получателите на SMS-ите, които булел изпратил минути преди да премине с камиона по крайбрежната улица на Ница.

Припомняме, че терорист с камион се вряза в тълпа във френския град Ница и в продължение на 2 километра помиташе хората, изпречили се на пътя му. Над 80 души загинаха при атаката. Шофьорът е бил застрелян на място.

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!