САЩ искат Русия да им продаде опразнените представителства

САЩ искат Русия да им продаде опразнените представителства


САЩ са съобщили на Русия, че очакват руската дипломатическа собственост, намираща се в престижни райони на Вашингтон и Сан Франциско, да им бъде продадена. Това каза по телевизия Русия-1 говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, предаде ТАСС. „Сега ще кажа нещо сензационно. Просто да не повярваш. Официално, по линия на Държавния департамент, не просто ни намекнаха, а направо ни казаха, че очакват, че ще продадем тези обекти на американската държава“, заяви Захарова.

Тя добави, че руската страна ще направи подборка от снимки на тези обекти, за да е ясно за какво става дума – те се намират в центъра на града, на много хубави места. Американски представители са казали също, че Русия „няма да може да направи нищо“ с дипломатическата си собственост, заяви Захарова и изтъкна, че става дума не просто за собственост, а за собственост, намираща се в държава, която винаги е подчертавала, че държи на защитата на частната собственост. В отговор на въпрос какви ответните мерки би могла да вземе Русия Захарова отбеляза, че това не е от нейната компетенция и не е „въпрос на днешния ден“.

Русия вече протестира срещу намерението на американските власти да извършат обиски в дипломатическите й сгради, които й бе наредено опразнят. По думите на Захарова специалните служби на САЩ са казали преди обиските, че имат намерение да търсят в сградите взривни вещества. Говорителката иронично коментира този аргумент, присмивайки се на предположението, че руски дипломати пренасят експлозиви „в елегантните си куфарчета“. От Държавния департамент на САЩ отрекоха да са провеждали обиски, а само са инспектирали обектите, в присъствие на руски дипломати.
Източник: segabg.com

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!