САЩ предупредиха Русия за затваряне на „прозореца на възможностите” в Сирия

САЩ предупредиха Русия за затваряне на „прозореца на възможностите” в Сирия

Възможностите за установяване на режим за прекратяване на огъня в Сирия намаляват, за това е нужна подкрепата на Русия, заявил пред журналисти важният президентски външнополитически съветник Бен Рос.

„Нашият сигнал към Русия трябва да бъде следният: „прозорецът на възможностите” се затваря. Ние трябва да погледнем дали може да се постигне споразумение или не” – казал Родс.

„Ние не постигнахме споразумение, макар да постигнахме прогрес. Сега ние сме съсредоточени да добием подкрепата и действията на Русия чрез нейните собствени въоръжени сили и влиянието на режима на Асад, за да бъде истинско прекратяването на бойните действия и механизмът за хуманитарен достъп в засегнатите райони, особено в Алепо” – заявил Родс.

Според него, при наличие на подобно споразумение е възможно допълнително сътрудничество с Русия относно Сирия в борбата с ИД и „Джебхат ан-Нусра”.
Източник: blitz.bg/

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!