Светлана Шаренкова: Реакцията на Корнелия Нинова по отношение на Истанбулската конвенция е в полза на българския народ

Светлана Шаренкова: Реакцията на Корнелия Нинова по отношение на Истанбулската конвенция е в полза на българския народ
„Обществото жадува за връщане на изконните човешки, християнски ценности.

Не мисля, че Истанбулската конвенция е толкова страшна, но явно е много лицемерна и префинено ни подава нещо, което е извън нашия цивилизационен код и същност. От тази гледна точка ме радва  най-много  реакцията на Светия синод.”

Това заяви по Канал 3 Светлана Шаренкова, член на Националния съвет на БСП. Тя добави, че подобна реакция от страна на БПЦ не имало от времето на спасяването на българските евреи. „Това трябва да покаже на Бойко Борисов, преди всичко, смирение”, добави тя.

Шаренкова припомни, че английският посланик заяви на дискусията за конвенцията в Софийския университет, че сега приравняват законодателството си и един ден, може би, ще ратифицират документа.

„Турция е ратифицирала конвенцията, но за миналата година има 7000 изчезнали жени. Колко има в затвора без съд и присъда – интелектуалци, лекари и пр. Къде сме- на изток или на запад”, попита Шаренкова.

По думите й левите партии в Европа, които останаха да печелят доверие, са само българската, португалската и британската. „Общото между тях е, че водят политика, различна от налаганата от ПЕС.

През последните дни Сергей Станишев прескача от телевизия в телевизия и защитава ратификацията на Истанбулската конвенция.

Да, той има право на лично мнение, но всъщност се превърна в най-верния защитник на ГЕРБ и на Борисов по спорния документ“, коментира Светлана Шаренкова.

Тя бе категорична, че реакцията на Корнелия Нинова и на БСП по отношение на Истанбулската конвенция, е в полза на българския народ и на националната идентичност.

Тази информация достига до вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!