Световни и европейски лидери пожелаха бързо възстановяване на Корнелия Нинова

Световни и европейски лидери пожелаха бързо възстановяване на Корнелия Нинова
Много приятели и поддръжници те подкрепят, не само в България, пише до Нинова генералният секретар на Социалистическия интернационал

Политически лидери от цял свят изпратиха писма с пожелания за бързо оздравяване до лидера на БСП Корнелия Нинова.

Тя бе хоспитализирана в края на миналата седмица след положителна проба за Ковид-19.

„Скъпа Корнелия, скъпа приятелко“, обръща се към Корнелия Нинова генералният секретар на Социалистическия интернационал Луис Аяла. „Мислите ми са с теб, и вярвам, че ще преодолееш този бич с твоя борбен дух и решителност. Много приятели и поддръжници те подкрепят, не само в България, но и по света в нашето глобално политическо семейство.“, завършва писмото си до Корнелия Нинова генералният секретар на Социалистическия интернационал, на който вицепрезидент е председателят на БСП.

„Скъпа приятелко, ужасно съжалявам да науча, че си в болница“, написа председателят на Групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ираче Гарсия. Тя изразява увереност, че Корнелия Нинова скоро ще се възстанови напълно. „Нашето политическо семейство очаква да те види скоро в добро здраве, за да продължим да се борим за нашите общи цели. Поздрави, Ираче“.

Председателят на Групата на социалистите в Парламентарната асамблея на ОССЕ Дорис Барнет също поднесе пожелания за бързо оздравяване на лидера на БСП. Тя изтъква, че лидерът на българските социалисти е силен човек, който ще донесе промяна. В писмото си Барнет изразява надежда, че Европа и светът ще имат ваксина в началото на следващата година, за да може всички хора да се върнат към „нормален” живот.

„Надявам се ЕС с новия си „пандемен” бюджет да подпомогне и вашата страна. С най-искрени пожелания, ще се радвам да се видим скоро!“, завършва писмото си до Нинова Дорис Барнет.

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Стани член на БСП

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!